A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Almás-vaníliapudingos pite fahéjas nyírfacukorral
Hozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
12,5 dkg hideg vaj felkockázva
6 dkg nyírfaporcukor
1 tojás
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
5 dl tej
1 csomag Nyírfacukor gluténmentes vaníliaízű pudingpor
3 tojássárgája
1 csomag Nyírfacukor Bourbon vanília
továbbá:
1-2 szeletelt alma
2 evőkanál fahéjas nyírfacukor
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük.
A tejből 1 dl-t kimérünk, hozzáadjuk a pudingport, a tojássárgáját és a vaníliát. A maradék tejet felforraljuk, majd belevegyítjük a kikevert pudingot. Kis lángon főzzük tovább 1-2 percig, amíg sűrű, krémes nem lesz. Lefedve hűlni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen a formánál kicsivel nagyobbra nyújtjuk. Belehelyezzük, majd a túllógó széleket levágjuk. Megtöltjük a kihűlt pudinggal, rátesszük az almát, végül megszórjuk a fahéjas nyírfacukorral. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A pitét a formában hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és tálaláskor nyírfaporcukorral tovább édesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése