Úgyhogy le is hűtöm magam egy természetesen alkohol mentes ananászos citruskoktéllal.
A díszítéshez, tálaláshoz Candyfour kandiscukorkpálcáit használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Ananászos citruskoktél
Hozzávalók:
1/2 hámozott ananász
1 narancs
1 grépfrút
1 citrom
1/2 dl frissen facsart citromlé
2 dl frissen facsart grépfrútlé
5 dl frissen facsart narancslé
5 dl szódavíz
méz vagy cukor
a tálaláshoz:
színes kandiscukorpálcák
Elkészítés:
Az ananászt és az alaposan megmosott citrusféléket feldaraboljuk, nagyobb tálba halmozzuk. Hozzáöntjük a frissen facsart citrusleveket, a szódavizet, és ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Tálalásig hűtőbe tesszük, színes kandiscukorpálcákkal kínáljuk.
Tipp: érdemes tálalás előtt 3-4 órával elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.
Nagyon szép képek Brigi! Egy ilyet elkortyolgatnék én is szívesen :)
VálaszTörlés