Koskacukor: Ananászos citruskoktél

2017. március 12., vasárnap

Ananászos citruskoktél

Számunkra most egy jó hosszú hétvége következett el, mert apa is velünk lesz itthon 5 napon keresztül. Így hát megkezdtük a csavargást is. Tegnap egy késő délután grillezés, ma bevásárlás körtúra és egy indiai étterem látogatása, majd a következő napokban pedig vendégséket fogjuk járni. Persze a holnap védőoltást senki nem ússza meg, bevallom kicsit izgulok, hogy fogja viselni Emma, bár a kórházban amikor megszúrták azt mondták nem sírt. Azóta azért eltelt 2 hónap, igaz nagyobb lett, de érzékenyebb is. Gyönyörűségem lassan már átaludja az éjszakát, nappal pedig egyre játékosabb és az a sok nevetés... és mosoly... elolvadok!!!
Úgyhogy le is hűtöm magam egy természetesen alkohol mentes ananászos citruskoktéllal.
A díszítéshez, tálaláshoz Candyfour kandiscukorkpálcáit használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.







Ananászos citruskoktél
Hozzávalók:
1/2 hámozott ananász
1 narancs
1 grépfrút
1 citrom
1/2 dl frissen facsart citromlé
2 dl frissen facsart grépfrútlé
5 dl frissen facsart narancslé
5 dl szódavíz
méz vagy cukor

a tálaláshoz:
színes kandiscukorpálcák

Elkészítés:
Az ananászt és az alaposan megmosott citrusféléket feldaraboljuk, nagyobb tálba halmozzuk. Hozzáöntjük a frissen facsart citrusleveket, a szódavizet, és ízlés szerint édesítjük mézzel vagy cukorral. Tálalásig hűtőbe tesszük, színes kandiscukorpálcákkal kínáljuk.

Tipp: érdemes tálalás előtt 3-4 órával elkészíteni, így az ízek jobban összeérnek.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek Brigi! Egy ilyet elkortyolgatnék én is szívesen :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...