A magosbolt.hu webshopján keresztül számos dolgot beszerezhetünk ehhez a recepthez.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg csirkeszárny
frissen őrölt bors
só
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál fekete szezámmag
2 evőkanál lenmag
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
a salátához:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
3 szál újhagyma
20 dkg főtt csicseriborsó
15 dkg feta sajt
az öntethez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál méz
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt oregánó
továbbá:
2 édesburgonya
3 dl olaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojást felverjük, a zsemlemorzsával elvegyítjük a magvakat. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a magvas zsemlemorzsába forgatjuk, majd félretesszük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. A forró olajban először a burgonyát sütjük ki, papírtörlőre szedjük. Ezután helyezzük bele a szárnyakat, közepes lángon készre sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.
A jégsalátát feldaraboljuk, a paradicsomot kettészeljük, az újhagymát felkarikázzuk, és mindet tálba tesszük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, az előkészített salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a kisült csirkeszárnyakat, és édesburgonyacsipszet kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése