A mangó nagyon jól illik az indiai fűszerekhez, ezért is választottam ezt a kombinációt. Bőven válogathatunk még az áruházakban a mangók közül, ahogy láttam ráadásul mindig valahol akciós. Nagyon finom desszertet is készíthetünk belőle.
A tálaláshoz a Butlers kellékeit használtam. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Mangós-narancsos csirkemell mazsolás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemellfilé szeletelve
1 vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt kardamom
őrölt csili
1 mangó
1 narancs
3 cm friss gyömbér
1 doboz darabolt konzervparadicsom (400 g)
só
a körethez:
20 dkg jázmin rizs
5 dkg mazsola
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt fehér bors
só
Elkészítés:
Az olívaolajhoz adjuk a kurkumát, a kardamomot és a csilit, majd bepácoljuk a hússzeleteket. Forró serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és a csirkemellhez rakjuk. Kevés vizet öntünk hozzá, pár perc múlva mellé tesszük a paradicsomot, és lefedve 30 percig pároljuk. Közben a mangót, a narancsot és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a húshoz adjuk. Ízesítjük sóval, és fedő nélkül tovább főzzük, amíg krémesen sűrű állagú nem lesz.
Közben a rizst a mazsolával és a fűszerekkel együtt két és félszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Tálalásig lefedjük, majd a gyümölcsös csirke mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése