A hozzávalóka a Bijo webáruházból könnyen beszerezhetitek.
Házi tökmaglisztes tészta tökmagos pesztóval
Hozzávalók 2 személyre
8 dkg fehér tönkölyliszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
4 dkg tökmagliszt
1 kávéskanál só
2 L-es tojás
1 evőkanál víz
a pesztóhoz:
4 dkg rukkola
6 bazsalikomlevél
1/2 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál tökmag
1 dl tökmagolaj
5 evőkanál parmezán
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
só
továbbá:
2-3 evőkanál olvasztott vaj
a tálaláshoz:
3 dkg pirított fenyőmag
3 dkg pirított tökmag
reszelt parmezán
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sót, a tojást és a vizet, majd összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és szobahőmérsékleten 2 órát pihentetjük.
A pesztó hozzávalóit turmixgépben krémesre turmixoljuk.
A tésztát 4 részre osztjuk. Tésztanyújtó géppel, 5-ös fokozaton kinyújtjuk, meglisztezzük, összehajtjuk, ismét kinyújtjuk. A műveletet még 3-4 alkalommal megismételjük. Akkor jó, amikor a tészta már nem szakad. A végén a gépet 5-ös fokozaton hagyva széles metéltre vágjuk, lisztezett konyharuhára vagy terítőre tesszük. Forrásban lévő, sós vízben 5-7 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, olvasztott vajban megforgatjuk. A tökmagos pesztóval, pirított magvakkal és parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése