Az egészséges süteményhez nyírfacukrot használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Narancsos sütemény
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
12 dkg nyírfacukor
3 tojás
60 ml dióolaj
60 ml frissen facsart narancslé
1 narancs reszelt héja
1 dl natúr joghurt
a tetejére:
3 dl habtejszín
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart narancslé
5 dkg nyírfaporcukor
a díszítéshez:
3 karika narancs cikkekre vágva
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a keményítőt, a sütőport és a sót. A tojást a nyírfacukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a dióolajat, a narancslevet és -héjat, valamint a joghurtot. Simára keverjük a száraz alapanyagokkal együtt. A tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A sütőpapírt eltávolítjuk, és a tortát rácson hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt a nyírfaporcukorral habosra keverjük, a narancslével és -héjjal ízesítjük. A kihűlt torta tetejére kenjük. Narancscikkekkel díszítjük, tálalásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése