Az elkészítéséhez a Fűszerész által forgalmazott fűszereket használtam. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Sült császárhús füstös babbal
Hozzávalók 4 személyre
1 kg bőrös császárhús
2 vöröshagyma
1,5 dl ketchup
3 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál Worchestershire szósz
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt fahéj
frissen őrölt fekete bors
só
a babhoz:
50 dkg beáztatott száraz fehérbab
15 dkg felkockázott füstölt sonka
2 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
2 evőkanál Worchestershire szósz
2 evőkanál mustár
2 teáskanál füstölt édes paprika
1 teáskanál füstsó
frissen őrölt fekete bors
őrölt ancho csili
víz
Elkészítés:
A császár bőrös oldalát hosszában és keresztben is beirdaljuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Alaposan a húsba dörzsöljük, amit fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe teszünk. Másnap jénaiba helyezzük, és alufóliával lefedjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk. Eltávolítjuk a fóliát, a húst a bőrös oldalával felfelé visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
A babhoz a vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Az olajat – lehetőség szerint vaslábasban – felhevítjük, majd pár percig dinszteljük rajta a vöröshagymát. A füstölt sonkát és a fokhagymát is rátesszük. A balzsamecetet, a mézet, a Worchestershire szószt és a mustárt elvegyítjük benne, hozzáadjuk a babot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor felforrt a ragu, fűszerezzük. Lefedve, kis lángon 3-4 óra alatt puhára főzzük. Főzés közben – ha szükséges – a folyadékot pótoljuk. A sült császár mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése