Koskacukor: Édesburgonyás vöröslencse-krémleves

2017. január 1., vasárnap

Édesburgonyás vöröslencse-krémleves

Az év idei első bejegyzése mi más is lehetne, mint  valamilyen lencsés étel. A hagyományostól eltérően most egy krémlevest készítettem, ráadásul vöröslencséből és, hogy valami malacság is legyen benne, pirított füstölt szalonnával kínáltam. Azt hiszem ilyenkor már nem kívánunk túl nehéz, kiadós ételeket, sokan inkább a könnyedebb, ráadásul gyorsan elkészíthetőt választjuk. Hiszen kinek van kedve ilyenkor főzőcskézni? :)
Akkor hát induljon el az év és tegyünk arról, hogy sikeres és boldog legyen!
A tálaláshoz a Butlers termékeit használtam. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában is.





Édesburgonyás vöröslencse-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg édesburgonya
12 dkg vörös lencse
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt római kömény
6 dl húsalaplé


továbbá:
20 dkg vékony szelet füstölt szalonna

Elkészítés:
Az édesburgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. Utóbbit kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a lencsét, fűszerezzük, majd felöntjük a húsalaplével. Miután puhára főztük, botmixerrel krémesre pürésítjük.
A szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg teljesen ropogósra nem sül. A leves mellé tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...