Akkor hát induljon el az év és tegyünk arról, hogy sikeres és boldog legyen!
A tálaláshoz a Butlers termékeit használtam. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg édesburgonya
12 dkg vörös lencse
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt római kömény
6 dl húsalaplé
só
továbbá:
20 dkg vékony szelet füstölt szalonna
Elkészítés:
Az édesburgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk, feldaraboljuk. Utóbbit kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a lencsét, fűszerezzük, majd felöntjük a húsalaplével. Miután puhára főztük, botmixerrel krémesre pürésítjük.
A szalonnát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg teljesen ropogósra nem sül. A leves mellé tálaljuk.
Mar rengetegszer elkeszitettem, es bejon az egesz csaladnak, koszonet erte! Ma tettem bele egy kis almaecetet, es mustart: igy is remek lett!!
VálaszTörlés