A januári Kifőztük gasztromagazinban jelent meg ez a szuper finom lencsés főétel, amivel nincs is sok teendők és viszonylag gyorsan elkészíthetjük. A tálaláshoz a Butlers kellékeit használtam.
Csirkecombbal főtt lencse
Hozzávalók 4 személyre
4 csirkecomb
1 vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olaj
20 dkg felkockázott füstölt sonka
25 dkg lencse
3 babérlevél
1 evőkanál mustár
2 teáskanál morzsolt majoránna
frissen őrölt bors
só
5 dl húsalaplé vagy víz
3 evőkanál tejföl
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál étkezési keményítő
a tálaláshoz:
lila hagyma
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lencsét a főzést megelőző napon beáztatjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, és az olajon dinszteljük. Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a sonkát. Ráhelyezzük a combot, mindkét oldalát megpirítjuk. Mellé tesszük a lencsét, majd felöntjük annyi húsalaplével, amennyi bőven ellepi. Babérlevéllel, mustárral, majoránnával, borssal és sóval ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölben elvegyítjük a pirospaprikát és a keményítőt, majd kevés szaft hozzáadásával kikeverjük, és besűrítjük vele az ételt.
Frissen vágott lila hagymával és petrezselyemmel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése