A sok-sok magvakat és aszalt gyümölcsöket az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC webshopjából könnyen beszerezhetőek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Vaníliás joghurt kakaós granolával
Hozzávalók 2 pohárhoz:
3 dl görög joghurt
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 teáskanál méz
1/2 citrom reszelt héja
2 evőkanál szilvalekvár
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 szeletelt banán
a kakaós granolához:
20 dkg zabpehely
5 dkg dió
5 dkg kesudió
2 evőkanál lenmag
1 evőkanál chiamag
5 dkg aszalt füge
5 dkg aszalt szilva
5 dkg mazsola és aszalt áfonya vegyesen
3 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál dióolaj
1,5 dl préselt szilvalé
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Először a granolát készítjük el. A zabpehelyben elvegyítjük a feldarabolt dióféléket és a magvakat. A szilvalekvárhoz adjuk a kakaóport, a dióolajat, a szilvalevet és a mézet, majd őrölt fahéjjal fűszerezzük. Az egészet simára keverjük, és a zabpelyhes keverékhez forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk, és előmelegített, 170 fokos sütőben megpirítjuk. A felkockázott aszalt gyümölcsöket még melegen hozzáadjuk, majd hűlni hagyjuk.
A görög joghurtban elvegyítjük a vaníliarúd kikapart magjait, a vaníliakivonatot, a mézet és a citromhéjat. A szilvalekvárt kevés őrölt fahéjjal ízesítjük. A poharakba 1-1 evőkanál lekvárt kanalazunk, erre jön a kakaós granolából 4-4 evőkanállal, majd elosztjuk rajtuk a vaníliás joghurtot. A tetejüket a szeletelt banánnal és kevés granolával díszítjük.
Tipp: a maradék granolát jól záródó dobozban vagy üvegben tároljuk.
lll.hu
VálaszTörlés