Tehát nem is húzom tovább, inkább gyorsan gyúrjunk egy tésztát, készítsük el a csokolákrémet.
A Cookori által forgalmazott tésztavágóval formázva.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Fahéjas, csokoládékrémes keksz
Hozzávalók 12-13 db-hoz
10 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
7 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg kókuszliszt
3 dkg étkezési keményítő
5 dkg nyírfaporcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 dl tej
11 dkg hideg vaj
a töltelékhez:
10 dkg étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
8 dkg tejszín (30% zsírtartalmú)
5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 teáskanál méz
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A töltelékhez az étcsokoládét összeolvasztjuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a vaníliakivonatot, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kenhető állagúra kell hűlnie.
A kekszhez a liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a keményítőt, a nyírfaporcukrot és a fahéjat. A felkockázott vaj és a tej hozzáadásával gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tésztavágó henger segítségével kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A kimaradt tésztát összegyúrjuk és szaggatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
A kekszeket párosítjuk, minden másodikat bőven megkenünk csokoládékrémmel, és erre helyezzük a másik kekszet. Hűvös helyen, kekszesdobozban több napig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése