A Cookori által forgalmazott bagett sütőt használtam, ami segíti a tészta szellőzését sütés közben, ezáltal ropogóssá válik.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Édesburgonyás bagett
Hozzávalók 4 db-hoz:
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a formázáshoz
20 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg héjában sült édesburgonya
1,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
2 teáskanál méz
3 evőkanál olívaolaj
2,5-3 dl víz
Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, hozzáadjuk az édesburgonyát, amit előzőleg alaposan összetörtünk. Elvegyítjük benne az élesztőt, a tejfölt, a sót, a mézet és az olívaolajat. Víz hozzáadásával rugalmas, könnyű, kissé lágy tésztát dagasztunk. Lisztezett kelesztőtálban 3 órán át pihentetjük, közben óránként óvatosan átgyúrjuk. Az utolsó gyúráskor 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindegyikből bagettet formázunk.
A 4 db-os sütőformába helyezzük, éles késsel 3-4 helyen bevágjuk a tetejüket, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése