A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Csirkeragus pite
Hozzávalók 2-3 személyre
50 dkg csirkemellfilé
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1/3 bögre fagyasztott kukorica
1/3 bögre fagyasztott zöldborsó
1/2 szál póréhagyma
1 kápia paprika
3-4 szál aprított petrezselyemzöld
5-6 aprított bazsalikomlevél
2 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
továbbá:
25 dkg készre nyújtott, leveles tészta
1 tojássárgája
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockára daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, a húst fehéredésig pirítjuk benne. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. A fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk. Beleszórjuk a borsót, a kukoricát, a friss fűszernövényeket. Amikor a zöldségek is megpuhultak, beleöntjük a keményítővel kikevert tejszínt, és az ételt pár perc alatt készre főzzük.
A serpenyő nyelét letekerjük. A leveles tésztát kitekerjük, a ragura helyezzük, körben behajtjuk. Villával megszurkáljuk, a felvert tojássárgájával lekenjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése