A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is. A nyírfacukor termékeit használtam, ami által az elkészített zabkása szénhidrát szegényebb és több lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
Vaníliás és csokoládés zabkása
Hozzávalók 1-1 adaghoz
a vaníliáshoz:
5 dkg apró szemű zabpehely
3 dl tej
1 csapott evőkanál Nyírfacukor gluténmentes vaníliaízű pudingpor
1 teáskanál Nyírfacukor Bourbon vanília
1 evőkanál vegyes aszalt gyümölcs
1 evőkanál pirított magkeverék
a csokoládéshoz:
5 dkg apró szemű zabpehely
3 dl tej
1 csapott evőkanál Nyírfacukor gluténmentes csokoládéízű pudingpor
3 dkg étcsokoládé
3-4 gerezd narancs
1/2 banán
Elkészítés:
Mindkét változathoz a zabpelyhet külön-külön kimérjük, hozzáadjuk a tejet, és elkeverjük benne a pudingport. Kis lángon addig főzzük, amíg krémes állagú nem lesz – kicsit hígabbnak kell lennie egy pudingnál. A vaníliás változatot tovább ízesítjük vaníliával, a csokoládésat pedig étcsokoládéval. Müzlistálkákba öntjük, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal tálaljuk.
Tipp: gluténmentes zabpehellyel készítve gluténmentes desszertet kapunk. Laktózérzékenyek használhatnak növényi tejeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése