Mi most izgatottan várjuk itthon a 2017-es évet, amiről már tudjuk, hogy nekünk a legnagyobb szerencsét, boldogságot fogja hozni. A hidegtálat ismét elkészítettük, a lencsefőzelék holnapra megfőzve, úgyhogy most már jöhet a pihenés.
Gazdagságban, békességben és boldogságban kívánok mindenkinek boldog új évet!
Réteges juhtúrós pogácsa
Hozzávalók 1 gáztepsihez
15 dkg liszt15 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg libazsír
15 dkg juhtúró
2 evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
50 ml langyos tej
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
1 tojás
a réteghez:
10 dkg juhtúró
1-2 evőkanál tejföl
a tetejére:
1 tojás sárgája
Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot, majd 15 percre félre tesszük.
A liszteket kimérjük, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a libazsírt, a tejfölt, a sót és a tojást. A tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk a tésztát. Kelesztő tálba tesszük 2 órát pihentetjük hűtőbe. Lisztezett felületre borítjuk, 2-3 mm vékonyra kínyújtjuk, megkenjük tejfölös juhtúrúvól, majd feltekerjük a keskenyebbik oldalánál fogva. Az így kapott rudat, balról jobbra ismét tekerjük, visszahelyezzük a tálba és 1 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Lisztezett felüleleten kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 20-30 perc után megkenjük tojássárgájával és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 10-12 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése