Ilyenkor mindenkinek van otthon biztosan narancsból éppen elég, szerintem azt sem tudjuk már, hogy merre rakjuk. Éppen gyümölcsöt vagy még a maradék sütit fogyasszuk. Készítsük el ezt a finom szörpikét, amit hűtőbe téve sokáig felhasználhatunk.
Tálalásnál csodás kandiscukorpálcákat kínálhatunk az éppen elkészítetett italok mellé, amit a Candyfour webshopjáról bármikor beszerezhetünk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Narancsszörp
Hozzávalók 3 dl-hez:
2 dl frissen facsart narancslé
20 dkg cukor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 cm friss gyömbér reszelve
2 narancs reszelt héja
a tálaláshoz:
ásvány- vagy szódavíz
narancssárga kandiscukorpálcák
A narancslét a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a gyömbért és a narancshéjat. További 10 percen át folyamatos keverés mellett tovább forraljuk, majd kihűtjük, és üvegbe töltjük.
Tipp: használhatjuk koktélokhoz, teákhoz keverve, vagy sütemények ízesítéséhez. Piskótákhoz, kevert tésztákhoz vagy krémekhez is kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése