Koskacukor: Narancsos, füstölt paprikás kacsacomb fűszeres édesburgonyával

2016. december 13., kedd

Narancsos, füstölt paprikás kacsacomb fűszeres édesburgonyával

Kacsa és narancs kedvelőknek itt egy szuper recept, ami a fűszerektől lesz igazán karácsonyi hangulatú. Mi már nagyon várjuk, készülünk is rá és igazából kimondhatjuk, hogy jövő héten itt is van. Úgyhogy ideje elgondolkodnunk, hogy mi lesz terítéken és, ha fűszerekre van szükségünk, akkor érdemes szétnézni a Fűszerész webshopjában, ahol egyszerre megrendelhetjük kedvenc fűszereinket.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában.






Narancsos, füstölt paprikás kacsacomb fűszeres édesburgonyával
Hozzávalók 4 személyre
4 kacsacomb
2 dl frissen facsart narancslé
2 dl száraz vörösbor
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 szem csillagánizs
1 teáskanál őrölt gyömbér
6-8 szem szegfűbors
2 teáskanál füstölt, őrölt, édes fűszerpaprika

frissen őrölt bors
1 felkarikázott narancs

a körethez:
1 kg édesburgonya
3 teáskanál rozmaringos sültburgonya fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Először elkészítjük a pácot: a narancsléhez és a vörösborhoz adjuk a zúzott fokhagymát, az ánizst, a gyömbért, a szegfűborsot, a füstölt paprikát, a sót és a borsot. A kacsacombra öntjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húst jénaiba helyezzük a páccal együtt, a narancskarikákkal betakarjuk, majd alufóliával lefedve, 170 fokos sütőben 2 órán át pároljuk. Közben 2-3 alkalommal a szaftjával meglocsoljuk. Az utolsó 10 percben fólia nélkül hagyjuk sülni, hogy a bőre ropogós legyen.
Az édesburgonyát felkockázzuk, és serpenyőben, 1 dl vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd fedő nélkül, nagyobb lángon készre sütjük.
A kacsacombot a fűszeres édesburgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...