Karamellel töltött mandulás linzer
Hozzávalók kb. 15-18 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölylliszt
5 dkg mandulaliszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg nyírfaporcukor
1 tojás
a töltéshez
sós karamell
Elkészítés:
A linzer hozzávalóit kimérjük, késes robotgépbe tesszük, majd addig járatjuk, amíg összeáll a tésztánk. Fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 180 fokos sütőbe 6-7 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűltek, a már előre elkészített hideg sós karamellel megkenjük és összeragasztunk kettőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése