Koskacukor: Kókuszos-mandulás muffin

2016. december 9., péntek

Kókuszos-mandulás muffin

Amennyiben eddig nem tettük meg, akkor most már ideje sütemény próbákat tartani a karácsonyi nagy készülődéshez. Bátran készíthetünk a zserbó és a bejgli mellé olyanokat is, amik kicsit egészségesebbek, mivel tudjuk, hogy ilyenkor akarva akaratlanul többet fogyasztunk ételből és édességből is. Lassan elkezdhetjük beszerezni az alapanyagokat, mert nem biztos, hogy egy helyen megtalálunk mindent. Egy másik megoldást nyújt a Bijobolt szakáruház, ahol a legfontosabb dolgokat már meg is rendelhetjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.








Kókuszos-mandulás muffin
Hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre mandulapálcika
1/4 bögre aszalt áfonya és mazsola vegyesen
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
1/4 bögre nyírfacukor
1 teáskanál mandulakivonat
1/4 bögre olvasztott vaj
1/2 bögre natúr joghurt

a tetejére:
2 evőkanál kókuszcukor
2 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 evőkanál hideg vaj
szeletelt mandula


Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a mandulapálcikát, a kétféle aszalt gyümölcsöt, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, a mandulakivonattal ízesítjük. Belekeverjük a vajat és a joghurtot, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, és az egészet csomómentesre dolgozzuk. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlik kalkibéleljük, és 3/4 részig töltjük a masszával. A kókuszcukrot és -reszeléket, valamint a lisztet a hideg vajjal morzsalékosra gyúrjuk. Elosztjuk a muffinok tetején, végül megszórjuk szeletelt mandulával.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...