A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Kókuszos-mandulás muffin
Hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre mandulapálcika
1/4 bögre aszalt áfonya és mazsola vegyesen
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
1/4 bögre nyírfacukor
1 teáskanál mandulakivonat
1/4 bögre olvasztott vaj
1/2 bögre natúr joghurt
a tetejére:
2 evőkanál kókuszcukor
2 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 evőkanál hideg vaj
szeletelt mandula
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a mandulapálcikát, a kétféle aszalt gyümölcsöt, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, a mandulakivonattal ízesítjük. Belekeverjük a vajat és a joghurtot, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, és az egészet csomómentesre dolgozzuk. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlik kalkibéleljük, és 3/4 részig töltjük a masszával. A kókuszcukrot és -reszeléket, valamint a lisztet a hideg vajjal morzsalékosra gyúrjuk. Elosztjuk a muffinok tetején, végül megszórjuk szeletelt mandulával.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése