A Cookori által forgalmazott Delicia karácsonyi kekszpecsétje közül mézit választottam.
Jah és még annyit, hogy a baglyos sütis üveg az én művem. Azt hiszem az idén volt időm kicsit belelendülni a decoupage-ba. :)
Spekulatius keksz
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt zöld kardamom
1/4 kávéskanál őrölt szerecsendió
18 dkg hideg vaj
5 dkg sötét barna cukor
5 dkg nyírfacukor
1 teáskanál méz
1 tojás
Elkészítés:
Kimérünk minden alapanyagot, késes robotgépbe teszünk és addig kevertetjük a géppel, amíg szinte össze nem áll. Kivesszük a tálból, kézzel gyorsan gombócot formálunk belőle, majd fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felüleleten kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a kekszpecsét segítségével karikákat szaggatunk, amibe a felhelyezett tetszés szerinti mintát belenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 8-10 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá közben, ha már barnul a széle, akkor feltétlen vegyük ki. Helyezzük rácsra, a legjobb ilyenkor egy sütőlapát segítségével és hagyjuk teljesen kihűlni.
Dobozba tárolva sokáig eláll.
Tipp: Akár gasztroajándékként is elkészíthetjük karácsonyra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése