Egyébként annyira pihent vagyok, hogy a képen lévő figurákat varrogattam mostanában, amik hamarosan felkerülnek a fenyőfára. :) A dobozka is saját kezűleg készült.
Marcipános linzerfalatok
Hozzávalók 30 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg nyírfaporcukor
1 tojás sárgája
1 teáskanál mandula kivonat
a töltelékhez:
20 dkg nyírfacukorból készült marcipán
1 tojás fehérje
1 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, majd addig hagyjuk keverni, amíg a tészta össze nem áll.
A a töltelék alapanyagait is kimérjük és késes robotgép segítségével összeállítjuk.
Külön-külön fóliába csomagoljuk, és hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 1 mm vékonyra nyújtjuk, egyenletes téglalapra vágjuk. A maradék tésztát újra nyújtjuk és ebből is készítünk egy másikat. Elosztjuk a tölteléket, megkenjük a tésztát, majd feltekerjük. Két tekerés után levágjuk a feltekert tészta mentén. kicsit megsodorjuk, hogy jól összetapadjon, majd 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A megmaradt tésztán megint tekerünk és vágunk, darabolunk. Amíg el nem fogy.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 8-10 perc alatt készre sütjük. Figyeljük, ha már az alja barnulni kezd, akkor kivehetjük. Hűlni hagyjuk, majd dobozba tesszük, így sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése