A terítéshez a Butlers által forgalmazott kiegészítőket használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Dió-mogyoró bundás camembert áfonyamártással, gyümölcssalátával
Hozzávalók 2 személyre
2 x 25 dkg camembert sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál darált mogyoró
1 dl olaj
az áfonyamártáshoz:
30 dkg fagyasztott áfonya
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
1 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
frissen őrölt fehér bors
a gyümölcssalátához:
2 alma
2 körte
2 evőkanál vaj
2 teáskanál méz
1 evőkanál balzsamecet
2 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg rukkola
Elkészítés:
A tojást felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a diót és a mogyorót. A sajtot megforgatjuk előbb lisztben, majd a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában, majd újra a tojásban és a zsemlemorzsában. A forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A mártáshoz a vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a vizet. Csomómentesre keverjük, majd beletesszük az áfonyát. Mézzel, fahéjjal, vaníliakivonattal, sóval, borssal ízesítjük. Krémes állagúra főzzük.
Az alma és a körte magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat a mézzel és a balzsamecettel. A gyümölcsöt belerakjuk, fahéjjal megszórjuk. Roppanósra pároljuk, majd a friss rukkolához adjuk.
A dió-mogyoró bundás camembert-t az áfonyamártással és a gyümölcssalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése