Koskacukor: Dió-mogyoró bundás camembert áfonyamártással, gyümölcssalátával

2016. december 7., szerda

Dió-mogyoró bundás camembert áfonyamártással, gyümölcssalátával

​Imádjuk a rántott sajtot, no persze nem csak azt a hagyományos változatot, amit tartárral és sült burgonyával kínálnak. Szívesebben választok ilyenkor camembert, amihez általában valamilyen ízletes áfonyamártás készül friss áfonyából vagy házi áfonyalekvárból illetve mellé gyümölcssaláta illetve ruccola kerül. Így már nem turbózom tovább a kalória számokat, amit maga a sajt úgyis megemel. Egy ízletes fűszeres vagy/és magvas bundázás és már kész is a különleges ebéd. Egyébként akár egy ötlet is lehet olyan karácsonyi ebédhez, ahol még vendégségbe vacsorára megyünk.  Nyugodtan pihenhetünk, nem kell vele sokat bajlódni, ráadásul még vacsorázni is tudunk utána, mert viszonylag a könnyebb ételekhez tartozik ebben a formában.
A terítéshez a Butlers által forgalmazott kiegészítőket használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.







Dió-mogyoró bundás camembert áfonyamártással, gyümölcssalátával
Hozzávalók 2 személyre
2 x 25 dkg camembert sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál darált mogyoró
1 dl olaj

az áfonyamártáshoz:
30 dkg fagyasztott áfonya
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl víz
1 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
frissen őrölt fehér bors

a gyümölcssalátához:
2 alma
2 körte
2 evőkanál vaj
2 teáskanál méz
1 evőkanál balzsamecet
2 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg rukkola

Elkészítés:
A tojást felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a diót és a mogyorót. A sajtot megforgatjuk előbb lisztben, majd a tojásban, végül a magvas zsemlemorzsában, majd újra a tojásban és a zsemlemorzsában. A forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A mártáshoz a vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a vizet. Csomómentesre keverjük, majd beletesszük az áfonyát. Mézzel, fahéjjal, vaníliakivonattal, sóval, borssal ízesítjük. Krémes állagúra főzzük.
Az alma és a körte magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat a mézzel és a balzsamecettel. A gyümölcsöt belerakjuk, fahéjjal megszórjuk. Roppanósra pároljuk, majd a friss rukkolához adjuk.
A dió-mogyoró bundás camembert-t az áfonyamártással és a gyümölcssalátával kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...