Kisebb falatokkal készültem, ami szintén sokáig eláll dobozba tárolva, így bátran ezt is elkészíthetjük hamarabb.
Tofis diós csók
Hozzávalók 30 db-hoz:
12,5 dkg darált dió
12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölylliszt
2 tojás sárgája
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 dkg nyírfacukor
2 evőkanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
a tetejére:
5 dkg sós karamell
5 dkg 50%-os kakaótartalmú étcsokoládé
felezett dióbél
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a diót, a nyírfacukrot, a citromlevét és reszelt héját. Hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat. Összeállítjuk a tésztát, fóliába csomaglva legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Kisebb golyókat formázunk a tenyerünkkel, a hüvelykujjunkkal benyomjuk, egy mélyedést készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 8-10 percre.
Korábbi bejegyzésemben leírt recept alapján elkészítjük a sós karamellt. Amennyiben sima csokisat szeretnénk, akkor dupla mennyiségű csokoládéra lesz szükségünk. A karamellt és az olvasztott étcsokoládét összekeverjük, a megsült és kihűlt kekszek közepére kanalazunk belőle és még rögtön ezután egy-egy felezett dióbelet helyezünk rá.
Miután megdermedt a csokoládé dobozba tárolva sokáig tárolható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése