Az aszaltokat és a diókat könnyen beszerezhetjük a Magosbolt webshopjáról.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Hozzávalók 15 db-hoz
15 dkg aszalt füge
7,5 dkg aszalt sárgabarack
7,5 dkg aszalt szilva
4 dkg dió
4 dkg kesudió
4 dkg makadámdió
4 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg tejcsokoládé olvasztva
3 evőkanál habtejszín
a bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál holland kakaópor
Elkészítés:
A háromféle diót sütőben vagy serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Az aszalt gyümölcsökkel és a kandírozott narancshéjjal együtt késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejcsokoládét, a tejszínt, és addig turmixoljuk, amíg a massza össze nem áll. Golyókat formálunk belőle, tálcára sorakoztatjuk, majd fóliával lefedve 1 éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük.
Másnap az egyik felét olvasztott étcsokoládéba mártjuk, a másikat pedig kakaóporba hempergetjük. Az olvasztott csokoládéba mártottat tovább díszíthetjük ízlésünk szerinti aszalvánnyal vagy dióval.
Tipp: mivel szobahőmérsékleten is tárolhatjuk, szépen becsomagolva gasztroajándékként is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése