Koskacukor: Triplán diós, aszalt gyümölcsös golyó

2016. december 19., hétfő

Triplán diós, aszalt gyümölcsös golyó

Ahogy ígértem reggel, készültem ma még egy recepttel, méghozzá egy szuper diós, aszalt gyümölcsös golyókkal, amit bármilyen karácsonyi klassz csomagolásba beletehetjük és ajándékba elkészíthetjük. Ha nem szeretnénk csokoládé olvasztással foglalkozni, akkor csak hempergessük meg minőségi holland kakaóporba.
Az aszaltokat és a diókat könnyen beszerezhetjük a Magosbolt webshopjáról.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.











Triplán diós, aszalt gyümölcsös golyó
Hozzávalók 15 db-hoz
15 dkg aszalt füge
7,5 dkg aszalt sárgabarack
7,5 dkg aszalt szilva
4 dkg dió
4 dkg kesudió
4 dkg makadámdió
4 dkg kandírozott narancshéj
10 dkg tejcsokoládé olvasztva
3 evőkanál habtejszín

a bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:
A háromféle diót sütőben vagy serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Az aszalt gyümölcsökkel és a kandírozott narancshéjjal együtt késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejcsokoládét, a tejszínt, és addig turmixoljuk, amíg a massza össze nem áll. Golyókat formálunk belőle, tálcára sorakoztatjuk, majd fóliával lefedve 1 éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük.
Másnap az egyik felét olvasztott étcsokoládéba mártjuk, a másikat pedig kakaóporba hempergetjük. Az olvasztott csokoládéba mártottat tovább díszíthetjük ízlésünk szerinti aszalvánnyal vagy dióval.

Tipp: mivel szobahőmérsékleten is tárolhatjuk, szépen becsomagolva gasztroajándékként is kiváló.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...