Savanyú káposztán sült mézes-mustáros karaj, túrógombóccal és pirított baconnel
Hozzávalók 4 személy részére:
75 dkg savanyú káposzta
75 dkg szeletelt karaj
2 dl víz
4 babérlevél
frissen őrölt bors
só
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
kimerünk hozzá a sülthús szaftjából
a túrógombóchoz
40 dkg túró
5 csapott evőkanál búzadara
2 tojás
őrölt fehérbors
só
a tálaláshoz
15 dkg pirított bacon
2-3 dl tejföl
Elkészítés:
A savanyú káposztát átmossuk, olajozott jénaitál aljára egyenletesen elosztjuk. A karaj szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Elhelyezzük a babérleveleket, felöntjük vízzel, majd alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
A mézet és a mustárt kikeverjük, majd a párolt húsról eltávolítjuk a fóliát és a kiengedett szaftból hozzá merünk pár kanállal. Az így kapott öntetet elosztjuk a hússzeletek tetején. Visszahelyezzük, immáron fólia nélkül és további 15 percet sütjük tovább.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a tojást, majd a búzadarát és kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hűtőbe tesszük és minimum 1 órát állni hagyjuk. Gombócokat formálunk belőle, sós lobogó vízbe merítjük és kifőzzük.
A káposztás hús mellé helyezünk pár darabot, pirított baconnel és tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése