Koskacukor: Aszalt gyümölcsös és diós darálthús baconbe tekerve, vörösboros mártással

2016. december 23., péntek

Aszalt gyümölcsös és diós darálthús baconbe tekerve, vörösboros mártással

Azt gondolom az aszalt gyümölcsök és a dió, magvak félék ideje most jött el. Mindenféléhez adhatjuk, akár egy főételről vagy éppen süteményről lenne szó. A legtöbbször szerintem az aszalt szilvát és a mazsolát használjuk illetve a diót. De a kesudió vagy a földimogyoró, törökmogyoró vagy éppen az aszalt áfonya, füge, barack is jól harmonizál egy-egy étellel. Ezt a finom szaftos baconbe tekert gyümölcsös darálthúst, akár még szilveszterre is elkészíthetjük egy hidegtálra, de szerintem ilyenkor elhagyhatjuk a vörösboros mártást. Akár melegen, akár hidegen tökéletes választás ebédre vagy éppen vacsorára.
Az aszalványokat könnyen beszerezhetjük az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC webshopjáról.









Aszalt gyümölcsös és diós darálthús baconbe tekerve, vörösboros mártással
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg darálthús
7,5 dkg aszalt szilva
7,5 dkg aszalt sárgabarack
7 dkg dió
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors

20 dkg szeletelt bacon
2 dl vörösbor
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma

a kroketthez:
40 dkg főtt burgonya
15 dkg rétesliszt
1 tojás
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

liszt a forgatáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A aszalt gyümölcsöket és a diót összedaraboljuk, majd a darálthúshoz adjuk a fűszerekkel együtt, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szeletelt bacont fóliára helyezzük egymás mellé, majd a közepére hosszába elosztjuk a bekevert darálthúst. feltekerjük jó szorosan és betesszük a hűtőbe legalább 1 óra hosszára.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy magasabb falú jénaiba helyezzük a kicsomagolt, baconbe tekert húst, aláöntjük a vörösbort, végül köré helyezzük a kétféle hagymát.
Alufóliával letakarva 170 fokos előmelegített sütőbe helyezzük 1,5 órán keresztül pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát és tovább 15-20 percre visszahelyezzük, amíg a bacon szép barnára nem sül.
Miután elkészült, kivesszük a szaftot leöntjük a hagymával együtt, a húsra pedig visszahelyezzük a fóliát szeletelésig. A szaftot hagymával együtt krémesre turmixoljuk.
A kroketthez a főtt, tört burgonyához adjuk a réteslisztet, a tojást és borssal, szerecsendióval, sóval ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk a tenyerünkkel, majd lisztben megforgatjuk. Forró olajba kisütjük.
Tálaláskor a felszeletelt aszalt gyümölcsös, diós hús mellé helyezzük a kisült krokettet és hagymás-vörösboros mártással meglocsoljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...