Az aszalványokat könnyen beszerezhetjük az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC webshopjáról.
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg darálthús
7,5 dkg aszalt szilva
7,5 dkg aszalt sárgabarack
7 dkg dió
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
20 dkg szeletelt bacon
2 dl vörösbor
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
a kroketthez:
40 dkg főtt burgonya
15 dkg rétesliszt
1 tojás
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
liszt a forgatáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A aszalt gyümölcsöket és a diót összedaraboljuk, majd a darálthúshoz adjuk a fűszerekkel együtt, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szeletelt bacont fóliára helyezzük egymás mellé, majd a közepére hosszába elosztjuk a bekevert darálthúst. feltekerjük jó szorosan és betesszük a hűtőbe legalább 1 óra hosszára.
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy magasabb falú jénaiba helyezzük a kicsomagolt, baconbe tekert húst, aláöntjük a vörösbort, végül köré helyezzük a kétféle hagymát.
Alufóliával letakarva 170 fokos előmelegített sütőbe helyezzük 1,5 órán keresztül pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát és tovább 15-20 percre visszahelyezzük, amíg a bacon szép barnára nem sül.
Miután elkészült, kivesszük a szaftot leöntjük a hagymával együtt, a húsra pedig visszahelyezzük a fóliát szeletelésig. A szaftot hagymával együtt krémesre turmixoljuk.
A kroketthez a főtt, tört burgonyához adjuk a réteslisztet, a tojást és borssal, szerecsendióval, sóval ízesítjük. Kisebb gombócokat formálunk a tenyerünkkel, majd lisztben megforgatjuk. Forró olajba kisütjük.
Tálaláskor a felszeletelt aszalt gyümölcsös, diós hús mellé helyezzük a kisült krokettet és hagymás-vörösboros mártással meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése