Szerintem télen többször kívánunk meg valamilyen forró italt, akár lehet ez egy kakaó, kávé vagy tea, mint egy hideg koktélt vagy limonádét. Amennyiben kávé rajongók vagyunk és szeretnénk kényeztetni magunkat a nap folyamán, akkor mindenféleképpen érdemes elkészíteni ezt a finom szirupot. Egy bögre forró tejhez hozzáadva már el is készíthetjük italunkat.
Ezen kívül használtam már sütemény készítéséhez krémbe vagy piskóta locsolásához. De egy nagyon finom tiramisuhoz is elővehetjük.
Amennyiben vendégek jönnek feldobhatjuk egy-egy kandiscukorral, amit a Candyfour-tól könnyen beszerezhetünk
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Fűszeres kávészirup
Hozzávalók 3 dl-hez
2 dl feketekávé
20 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt zöld kardamom
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csipet só
a tálaláshoz:
tej
kávébab alakú formacukor
fehér és barna kandiscukorpálca
Elkészítés:
A kávét és a cukrot felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket, és folyamatos kevergetés mellett további 10 percet főzzük. Tiszta üvegbe öntjük, hűlni hagyjuk.
Forró tejhez vegyíthetjük, de formacukor és kandiscukorpálca kíséretében ízesíthetjük vele a reggeli kávénkat.
Tipp: használhatjuk sütemények ízesítéséhez, piskótához, kevert tésztához vagy krémekhez. Szépen becsomagolva gasztroajándék is lehet. Hűtőben akár 1 hónapig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése