Hozzávalók 40x40es gáztepsihez:
4 dkg kókuszreszelék
4 dkg mandula liszt
2 dkg étkezési keményítő
4 dkg fehér tönkölyliszt
5 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 késhegynyi sütőpor
a krémhez
4 tojás sárgája
8 dl tej
6 dkg vaníliás pudingpor
6 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone
15 dkg nyírfacukor
2-3 evőkanál kókuszlikőr
a díszítéshez:
kókuszreszelék
raffaello
Elkészítés:
A piskótához kimérjük a száraz alapanyagokat a cukor kivételével. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukkoral, hozzáadjuk végén a sárgáját, majd beleforgatjuk az összekevert száraz alapanyagokat.
Sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, 4 egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral és a nyírfacukorral. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Simára keverjük, majd visszatéve, alacsony lángon 1-2 perc alatt sűrűre főzzük. Fedő alatt hűlni hagyjuk. Ezután kikeverjük a mascarponéval, a kókuszreszelékkel és egy kevés kókuszlikőrrel ízesítjük.
Betöltjük a piskótalapokat, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd raffaello golyókkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése