Koskacukor: Raffaello szelet

2016. december 27., kedd

Raffaello szelet

Tudom lement már a karácsony, de ezt akkor is meg kell veletek osszam, mert nagyon finom lett és nagyon kókuszos. Ráadásul mind emelett, egy kevés helyettesítéssel még gluténmentesen is elkészíthetjük és egészségesebb változatát mutatom be. Attól, hogy tele vagyunk már édességgel és még mindig maradt a zserbóból, a hólabdából és még sorolhatnám, szilveszterre gondolni kell még. Akár ezt is választhatjuk, főleg, ha nem nagy adagot szeretnénk készíteni.









Raffaello szelet
Hozzávalók 40x40es gáztepsihez:
4 dkg kókuszreszelék
4 dkg mandula liszt
2 dkg étkezési keményítő
4 dkg fehér tönkölyliszt
5 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 késhegynyi sütőpor

a krémhez
4 tojás sárgája
8 dl tej
6 dkg vaníliás pudingpor
6 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone
15 dkg nyírfacukor
2-3 evőkanál kókuszlikőr

a díszítéshez:
kókuszreszelék
raffaello

Elkészítés:
A piskótához kimérjük a száraz alapanyagokat a cukor kivételével. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukkoral, hozzáadjuk végén a sárgáját, majd beleforgatjuk az összekevert száraz alapanyagokat.
Sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, 4 egyenlő részre vágjuk.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral és a nyírfacukorral. A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját. Simára keverjük, majd visszatéve, alacsony lángon 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.  Fedő alatt hűlni hagyjuk. Ezután kikeverjük a mascarponéval, a kókuszreszelékkel és egy kevés kókuszlikőrrel ízesítjük.
Betöltjük a piskótalapokat, megszórjuk kókuszreszelékkel, majd raffaello golyókkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...