Koskacukor: Fűszervajas bagett

2017. április 12., szerda

Fűszervajas bagett

Pár nap múlvan főzhetjük a sonkát és a tojást, süthetjük hozzá a kalácsot vagy éppen egy ilyen fűszervajas bagettet. Amióta meg van ez a sütőformám szívesebben készítem el, mert nagyon finom ropogós kérget kapunk, amitől tényleg olyan lesz, mintha éppen most hoztuk volna a pékségből. Érdemes mindenféleképpen beszerezni egyet, ha nagy kenyérsütők vagyunk és mással is próbálkozni, nem csak a hagyományos kenyérrel.









Fűszervajas bagett
Hozzávalók 2 db-hoz
20 dkg fehér tönkölyliszt + a formázáshoz
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1,5 dkg friss élesztő
8 dkg tejföl
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál só
kb. 2,5 dl víz

a töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg gouda sajt
1 evőkanál mascarpone
2 bazsalikomág levelei
1 rozmaringág levelei
1 kakukkfűág levelei
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A kétféle lisztet tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belevegyítjük a tejfölt, az olívaolajat és a sót, majd a víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Lisztezett kelesztőtálba tesszük, és szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit késes robotgépben krémesre turmixoljuk, majd a konyhapulton hagyjuk, hogy kenhető állagú maradjon.
A megkelt tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, lisztezett felületen finoman átgyúrjuk, megsodorjuk, és bagetteket formázunk belőlük. A sütőformába helyezzük, középen, hosszában mélyen bevágjuk, és letakarva a duplájára kelesztjük. A tölteléket óvatosan a megkelt tészta mélyedéseibe kenjük. Előmelegített, 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...