Koskacukor: Csicseriborsós csirke curry

2017. április 19., szerda

Csicseriborsós csirke curry

Drágaságunknak ma van a névnapja és nem csak a születése napján volt a tél leghidegebb napja, hanem a névnapjára is megkaphatta szegénykém. Viszont cserébe anya nagyon sokat játszott vele a kinti séta helyett, úgyhogy nem is bántuk igazán. Főzésre nem sok időt szántam, nem volt kedvem pepecselni ebben a szürkületben. Komolyan, ilyenkor az embernek még ehhez sincs kedve. Ilyen napokra itt van egy egyszerű és gyors étel, mint ez a currys csirke.







Csicseriborsós csirke curry
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
4 evőkanál olaj
1/2 sárga kaliforniai paprika
1/2 piros kaliflorniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
1 konzerv csicseriborsó
3 teáskanál curry fűszerkeverék

1,5 dl kókusztejszín
2 teáskanál keményítő
3-4 dl víz

Elkészítés:
A csirkemellfilét a paprikákkal együtt csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemellet, a curry fűszerkeveréket és fehéredésig pirítjuk. Közben ízlés szerint sózzuk. Ezután mehet hozzá a paprika és annyi víz, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk. Miután elkészült, beletesszük a lecsepegtetett csicseriborsót és további 15 percig főzzük, ekkor már fedő nélkül. A kókusztejszínt kikeverjük a keményítővel, hozzámerünk a szaftból és visszaöntjük, végül felforraljuk.
Basmati rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...