Koskacukor: Ázsiai csirkecombok

2017. április 26., szerda

Ázsiai csirkecombok

Nálunk az ázsiai és a kínai konyha kimerül ott, ahol nem kell használni osztriga vagy hal olajat, illetve ehhez hasonló alapanyagokat. Persze nem miatta, de meg kell barátkoznom ezzel. Igazából nem nagy veszteség számomra, mert ez a két ízvilág az, amit legutoljára szoktam választani. Inkább akkor, ha már nagyon unom az indiait vagy egyéb más, hasonló típusú ételeket.
Ez egyébként nagyon ízletes és azoknak is kedvére lehet, akik csak minimálisan szokták ezeket az alapanyagokat használni, de éppen van otthon belőle.








Ázsiai csirkecombok
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
2 teáskanál keményítő
2 evőkanál földimogyoró olaj
1 evőkanál rizsecet
4 evőkanál szójaszósz
1/2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 cm reszelt gyömbér

1 evőkanál méz
2 dl víz

továbbá:
2 evőkanál szezámmag
2-3 szál újhagyma
főtt basmati rizs


Elkészítés:
A combokat besózzuk, keményítővel megszórjuk. A földimogyoró olajat, a rizsecettel, a szójaszósszal, a narancs levével és reszelt héjjával, a mézzel és végül a reszelt gyömbbérel összekeverjük. A húst megmártjuk a pácba, majd forró serpenyőre helyezzük a bőrével lefelé. Miután mindkét oldala megpirult, hozzáöntjük a kimaradt páclét, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már késznek látjuk. megszórjuk szezámmaggal és felkarikázott újhagymával és további 5 percig sütjük magas lángon.
Főtt basmati rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...