Ez egyébként nagyon ízletes és azoknak is kedvére lehet, akik csak minimálisan szokták ezeket az alapanyagokat használni, de éppen van otthon belőle.
Ázsiai csirkecombok
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
2 teáskanál keményítő
2 evőkanál földimogyoró olaj
1 evőkanál rizsecet
4 evőkanál szójaszósz
1/2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 cm reszelt gyömbér
só
1 evőkanál méz
2 dl víz
továbbá:
2 evőkanál szezámmag
2-3 szál újhagyma
főtt basmati rizs
Elkészítés:
A combokat besózzuk, keményítővel megszórjuk. A földimogyoró olajat, a rizsecettel, a szójaszósszal, a narancs levével és reszelt héjjával, a mézzel és végül a reszelt gyömbbérel összekeverjük. A húst megmártjuk a pácba, majd forró serpenyőre helyezzük a bőrével lefelé. Miután mindkét oldala megpirult, hozzáöntjük a kimaradt páclét, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már késznek látjuk. megszórjuk szezámmaggal és felkarikázott újhagymával és további 5 percig sütjük magas lángon.
Főtt basmati rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése