Koskacukor: Aszalt áfonyás, camembert sajtos muffin

2017. április 24., hétfő

Aszalt áfonyás, camembert sajtos muffin

Emma névnapját hétvégén ünnepelte a család, úgyhogy volt főzés és sütkérezés. Szerencsére kis együttműködő babóca és hagyta anyát kibontakozni. Többféle sütivel, grill húsokkal, tárkonyos húsgombóc levessel, pestos karajjal és rakott csirkemellel vártuk a vendégeket. Illetve, vártuk volna a mi kis lakásunkba, ha elfértünk volna, de a nagyszülők bevállalták, hogy megtarthassuk náluk, így rám csak a sütés, főzés maradt. Ha minden igaz, akkor már a következő vendégség az új otthonunkba lesz, amit már mindenki nagyon vár, de sajnos nem olyan egyhamar lesz. Emma rengeteg ajándékot kapott, többek között egy házi készítésű óriási lány kukacot, ami írtó cukker.
De most akkor jöjjön egy gyors reggeli.







Aszalt áfonyás, camembert sajtos muffin
Hozzávalók 24 db mini muffinhoz
15 dkg tk. tönkölylliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg camembert
5 dkg áfonya
10 dkg durvára darált dió
25 dkg kefir
70 ml dió olaj
2 tojás
1 kávéskanál só
2 evőkanál nyírfacukor

Elkészítés:
A camember sajtot apró kockára daraboljuk. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne az aszalt áfonyát, a diót és a sajtot. A tojásokat felverjük az olajjal, hozzáadjuk a kefirt, a cukrot és a sót. A száraz alapanyagokat elkeverjük a tojásos keverékkel csomómentres, majd kicsi muffin formákba kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 20 perc alatt készre sütjük.

Fogyaszthatjuk lekvárral, de sült baconnel, tojással is összepárosítható.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...