Koskacukor: Kakaós-túrós meggyel

2017. április 16., vasárnap

Kakaós-túrós meggyel


Egy expressz süti a holnapi locsolkodóknak, vagy csak, ha még hiányzik valami a terítékről. Mi két napig vendégségben leszünk, úgyhogy sok más sütikkel és finomságokkal fogunk találkozni, de azért, hogy itthon se maradjon üresen a hűtő, feltankoltam még egy ilyen szuper gyorsan elkészíthető, finom meggyes sütivel.








Kakaós-túrós meggyel
Hozzávalók (20x30cm-es tortaformához):
a piskótához:
12 dkg fehér tönkölyliszt
3 g sütőpor
5 dkg nyírfacukor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
12 dkg vaj

a túrós réteghez:
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
2 tojás
10 dkg nyírfacukor

továbbá:
30-40 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A sütőport elvegyítjük a liszttel. Az étcsokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a nyírfacukrot és a lisztes keveréket. A tésztát simára keverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, szétterítjük. A túrót összetörjük, kikeverjük a mascarponéval és a tojásokkal, végül nyírfacukorral édesítjük. A csokoládés rétegre simítjuk. A tetejét megszórjuk bőségesen meggyel.
Előmelegített 170 fokos sütőbe 45 perc alatt készre sütjük. Formában hagyjuk teljesen kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...