Lassan megérkeznek a tavaszi és nyári gyümölcsök, de addig is be kell érjük azzal, amit most lehet kapni a zöldségesnél. Máshol biztos nagyobb választási lehetőség van, mint nálunk, de az alma, eper, banán és a narancson kívül nem igen lehet mást kapni. Jó zöld kiwi, meg hasonló társa, aminek íze nincs éppen kapható, de azokat inkább hagyjuk is ott. Az epret módjával eszem, bár semmi reakció nincs szerencsére, de az alma meg a banán a tuti. Az utóbbinál maradva, ha találunk otthon, márpedig szerintem szokott kimaradni és mindig van egy-kettő túl érett, akkor abból már érdemes finom sütit varázsolni.
Banános, kókuszos sütemény
Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
22 dkg érett banán
2 evőkanál frissen facsart citromlé
11 dkg puha vaj
13 dkg nyírfacukor
1 tojás
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg kókuszliszt
5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
8 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál frissen facsart citromlé
11 dkg puha vaj
13 dkg nyírfacukor
1 tojás
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg kókuszliszt
5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
8 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A banánt a citromlével, a vajal, a cukorral és a tojással együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre pürésítjük. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a kókuszreszeléket és a sütőport.
A tésztából nedves kézzel kisebb golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 10-12 percre.
Süteményes dobozba sokáig, akár egy hétig is tárolható.
Szia,
VálaszTörlésSzuper otletes receptjeid vannak.... Imadom oket.
Ha van kedved nezzel be hozzam :
https://csillagbook.blogspot.ro
Jo fozocskezest!