Grill csirkeszárnyak pestos pácban, avokado mártogatóssal
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg csirkeszárny
5 evőkanál bazsalikomos házi pesto
1 dl olívaolaj
frissen őrölt bors
só
avokado mártogatóshoz:
2 érett avokado
4 dl görög joghurt
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál mustár
só
bors
továbbá:
20 dkg basmati rizs
sáfrány
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket levágjuk és sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajhoz adjuk a pestot, simára keverjük, majd jól bedörzsöljük vele a szárnyakat. Faszenes grillen vagy grill sütőben készre sütjük.
Az avokado húsát kikaparjuk, simára turmixoljuk a joghurtttal. Belekeverjük a majonézt, a citromlét és a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Sáfrányos, sós vízben kifőzzük a rizst és a grill szárnyak mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése