A zöldség és gyümölcs levesek a tavasz és a nyár legjobbjai közé tartozik szerintem. Egyszerűen és gyorsan készíthetjük el, lassan már kapható friss zöldborsóból és zöldbabból, illetve újburgonyára is bátran kicserélhetjük a régit.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
Zöld minestrone
Hozzávalók 4-6 személyre
2-3 burgonya
2 szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg darabolt zöldbab
15 dkg zöldborsó
20 dkg konzerv-fehérbab
2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
2,5 l húsalaplé
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk, a felkarikázott újhagymával együtt fazékba tesszük, és az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, amíg a burgonya félpuha nem lesz. Hozzáadjuk a zöldborsót, a zöldbabot, a leszűrt fehér babot, és készre főzzük. Végül petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése