Koskacukor: Spenótos burgonyával töltött palacsinta

2017. május 15., hétfő

Spenótos burgonyával töltött palacsinta

A vas pótlását igaz nem a spenóton keresztül szeretném pótolni, mert ahhoz nagyon sokat kellene enni belőle. Viszont kedvencünk, főleg főzelékként, de ebben a változatban illetve lasagne vagy szószos tésztákhoz is kiváló választás lehet. Ha már unjuk a húst és valami másra vágyunk, akkor szívesen ajánlom egy könnyű ebédnek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Spenótos burgonyával töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személyre, 8 palacsintához
80 dkg főtt, tört burgonya
20 dkg párolt, aprított spenót
4 evőkanál görög joghurt
2 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj
frissen őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió


a palacsintához:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 tojás
2 dl szódavíz
2 dl tej
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só
a tetejére:
3 dl tejföl
15 dkg reszelt mozzarella
frissen őrölt bors


az öntethez:
4 dl görög joghurt
1 fej sült fokhagyma
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál morzsolt kakukkfű


továbbá:
2-3 dkg vaj

Elkészítés: 
A burgonyát kikeverjük a spenóttal, a joghurttal, a vajjal, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A palacsintatésztához a kétféle liszthez adjuk a tojást, a szódavizet, az olívaolajat és a sót, majd csomómentesre dolgozzuk. Felöntjük a tejjel, átkeverjük, és 1/2 órát pihentetjük, végül kisütjük. Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat kell kapnunk. A közepükre helyezünk 2-2 evőkanál spenótos burgonyát, a tésztát balról és jobbról a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük.
Egy közepes jénait kivajazunk, és szorosan egymás mellé helyezzük a palacsintákat. Sóval és borssal ízesített tejföllel meglocsoljuk, reszelt mozzarellával megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük.
A sült fokhagymát kinyomjuk a héjból, a joghurthoz adjuk, és citromlével, -héjjal, kakukkfűvel és sóval ízesítjük. A megsült, töltött palacsintákat a sült fokhagymás öntettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...