Egyébként reggelire vagy kávé mellé a felnőtteknek is kiváló választási lehetőség.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
Diós-mandulás keksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre teljes kiőrlésű zabliszt
3/4 bögre finomra darált dió
1/2 bögre durvára vágott mandula
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/2 bögre nyírfacukor
15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1/2 órára. Kisebb golyókat formálunk belőle, a tenyerünkben ellapítjuk, végül mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Dobozban tárolva sokáig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése