Hosszan sült kecskecomb, magos mustáros burgonyasalátával
Hozzávalók:
1,5 kg kecskecomb (2 db kicsi)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 teáskanál mustármag
2 teáskanál koriandermag
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 tesákanál morzsolt rozmaring
4-6 babérlevél (összetördelve)
50 ml olaj
só
frissen őrölt bors
3 dl száraz fehérbor
a burgonya salátához:
1 kg saláta burgonya
12 dkg vörös lencse
1 lilahagyma
3 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál citromlé
3 teáskanál magos mustár
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál méz
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A kecskecombot sózzuk és borsozzuk. A fűszereket kimérjük egy kisebb tálba, hozzáadjuk az olajat, majd bedörzsöljük vele a húst és egy tűzálló tálba helyezzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Az utóbbit egészben hagyjuk, a vöröset pedig nagyobb kerezdekre daraboljuk és a combok mellé tesszök. Aláöntjük a száraz fehérbort, majd alufóliával betakarjuk és előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, 4-5 óra alatt puhára pároljuk.
A saláta burgonyát egészben megfőzzük, feldaraboljuk. A vöröslencsét szintén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a burgonyához adjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és krémesre keverjük. Egy kevés vízzel felöntjük, majd a burgonyára öntjük és óvatosan összeforgatjuk. Miután kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése