Csicseriborsós marharagu kukoricakennyérrel
Hozzávalók 4 személy részére
70 dkg marhahús
25 dkg konzerv csicseriborsó
1 konzerv darabolt paradicsom
1 vöröshagyma
3 fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál morzsolt lestyán
2 kávéskanál őrölt füstölt édes pirospaprika
ízlés szerint chili
1 evőkanál mustár
4 dl sűrű paradicsomlé
só
frissen őrölt bors
a kukoricakenyérhez (1 bögre=2,5 dl):
1 bögre finom kukoricadara
1 bögre tk. tönkölylliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál só
1,1/2 bögre kefír
1/2 bögre tej
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
10 dkg fehér cheddar sajt
Elkészítés:
A marhahúst felkockázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra daraboljuk. Az olajat felhevítjük, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a marhahúst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a konzerv paradicsomot, fokhagymát, a mustárt és végül felöntjük paradicsomlével. Fedő alatt, alacsony lángon 2,5 órán keresztül főzzük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, hozzáadjuk a csicseriborsót és további fél órát hagyjuk még a tűzön.
A kukoricakenyérhez kimérjük a száraz alapanyagokat. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a kefírt, a tejet és az olvasztott vajat. Végül csomómentesre keverjük a kimért lisztes keverékkel. 26 cm átmérőjü formába, vagy serpenyőbe kanalazzuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése