Joghurtos epertorta
Hozzávalók 22 cm átmérőjű tortaformához
20 dkg vajaskeksz
5 dkg nyírfaporcukor
10 dkg olvasztott vaj
a joghurtos réteghez:
60 dkg görög joghurt
30 dkg friss eper
10 dkg nyírfaporcukor
1,5 dkg zselatinpor
4 evőkanál víz
a díszítéshez:
6-7 szem eper
Elkészítés:
A kekszet késes robotgépben egészen apróra vágjuk. Elvegyítjük benne a vajat és a nyírfaporcukrot, majd a tortaformába nyomkodjuk.
Az epret pürésítjük, kikeverjük a joghurttal és a nyírfaporcukorral. A vizet a zselatinnal felmelegítjük, pár kanállal a joghurtos keverékből hozzámerünk, és simára dolgozzuk. Az egészet folyamatos keverés közben a többi krémhez adjuk, majd a kekszes alapra öntjük. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára.
Tálaláskor frissen szeletelt eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése