Koskacukor: Parmezánkrémes spagetti, mustáros húsgombóccal

2017. május 12., péntek

Parmezánkrémes spagetti, mustáros húsgombóccal

Szeretjük a tésztaféléket, de azért nem olyan sűrűn iktatom be, mivel még edzeni nem járhatok, így érdemes azért odafigyelni arra, hogy mennyi szénhidrátot viszek be. Persze én nem lustaságból nem megyek, de a napi 2 óra séta Emmával úgy érzem bőven elég. Van még előttem 2-3 hónap amit így fogok eltölteni, pedig nagyon hiányzik. Tehát, tegyük félre a kalória számolást és készítsünk inkább egy szaftos spagettit, amihez cuki kis húsgombócokat tálalhatunk.








Parmezánkrémes spagetti, mustáros húsgombóccal
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg darált sertéshús
4 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
frissen őrölt bors

olaj

a spagettihez:
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
2 teáskanál étkezési keményítő
25 dkg spagetti

Elkészítés:
A darálthúshoz adjuk a mustárt, a fűszereket, a tojást és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összedolgozzuk, majd közepes gombócokat formálunk belőle. Annyi olajat felforrósítunk, hogy a gombócok félig elmerüljenek benne, belehelyezzük és megsütjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk.  A vajat felolvasztjuk, ráhelyezzük a kétféle hagymát, majd megdinszteljük. Felöntjük tejszínnel, beleszórjuk a parmezánt és felforraljuk. A tejhez adjuk a keményítőt, csomómentesre keverjük, majd a hagymás szószhoz öntjük és besűrítjük. A spagetti tésztát kifőzzük és végül hozzákeverjük és jól megforgatjuk, hogy bevonja mindenhol a mártás.
A tésztát tányérra szedjük és a gombócokat rá helyezve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...