Parmezánkrémes spagetti, mustáros húsgombóccal
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg darált sertéshús
4 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 teáskanál morzsolt majoránna
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
frissen őrölt bors
só
olaj
a spagettihez:
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
2 dl tej
2 dl tejszín
2 teáskanál étkezési keményítő
25 dkg spagetti
Elkészítés:
A darálthúshoz adjuk a mustárt, a fűszereket, a tojást és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összedolgozzuk, majd közepes gombócokat formálunk belőle. Annyi olajat felforrósítunk, hogy a gombócok félig elmerüljenek benne, belehelyezzük és megsütjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A vajat felolvasztjuk, ráhelyezzük a kétféle hagymát, majd megdinszteljük. Felöntjük tejszínnel, beleszórjuk a parmezánt és felforraljuk. A tejhez adjuk a keményítőt, csomómentesre keverjük, majd a hagymás szószhoz öntjük és besűrítjük. A spagetti tésztát kifőzzük és végül hozzákeverjük és jól megforgatjuk, hogy bevonja mindenhol a mártás.
A tésztát tányérra szedjük és a gombócokat rá helyezve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése