Koskacukor: Alj nélküli túrós lepény

2013. december 17., kedd

Alj nélküli túrós lepény

Nagyon zűrösek mostanában a napjaim. Egyre kevesebb idő van karácsonyig és egy csomó teendőm van még. Arról nem is beszélve, hogy az ajándékokat is majdnem az utolsó héten szereztük be úgy, hogy a mostani hétvégén, amikor szintén csak délutánokat fogok itthon tölteni főzni kell és a bejgliket sütni.
Azért egy picit mégis sikerült kiszorítanom erre a finom túrós sütire, amit szerintem mindenki ismer és tudjuk, hogy ebből semennyi sem elég. Fotóra nem sok időm maradt, mert már vittük is magunkkal család látogatásra.



Alj nélküli túrós lepény
Hozzávalók:
75 dkg túró
4 nagy tojás
4 ek. búzadara
1,5 ek. liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg puha vaj
7 ek. cukor
2 ek. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Tetejére:
1 kis doboz tejföl
1 ek. liszt
1 tojás

Elkészítés:
Gyors és egyszerű. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A túrót törjük át. A tojásokat keverjük habosra a cukrokkal, adjuk hozzá a puha vajat és a citrom reszelt héjat, majd a sütőporos lisztet. Ezt az egészet öntsük a túróhoz és jól forgassuk bele.
Egy 25x30cm-es tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg búzadarával, majd a túrós keveréket öntsük bele.
A tejfölt keverjük ki a liszttel és a tojással, csurgassuk rá a túróra.
Toljuk a sütőbe, kb. 45 percig süssük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Tepsibe hagyjuk kihűlni, ezután szépen lehet szeletelni. Jó nagy kockákra. :)

2 megjegyzés:

  1. Nem is ettem még ennyire jó túrós sütit. Tetszik, mentem is a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Tényleg gyorsan elfogy, kis adagba nem is éri meg készíteni. :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...