Koskacukor: Angol muffin reggelire

2013. december 12., csütörtök

Angol muffin reggelire

Szeretem, ha a reggelik is változatosak, hiszen nem lehet mindig ugyanazt enni. Tükörtojást magában ritkán sütök, pedig szeretjük a tojást minden formájában, de mégis inkább egy-egy szendvics elkészítése valahogy egyszerűbb. Hétvégén reggel egy picit több időm van, így ilyenkor szívesebben vállalok be több időt igénylő reggeliket. Ilyen ez az angol muffin is. Előző este megsütöttem, reggel csak annyi volt a teendőm, hogy ketté vágtam, megpirítottam egy picit olívaolajjal kikent serpenyőben, sütöttem mellé egy-egy tükörtojást és egy-egy bacont. Már csak a fekete tea hiányzott mellé. :)




Angol muffin
Hozzávalók ( 8 muffinhoz):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g tk. rozsliszt
100 g BL80 kenyérliszt
1 1/2 kk. só
kb. 3,5 dl langyos tej
1 kk. cukor
15 g élesztő
1 ek. olv. vaj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk picit lágyabb tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni. Nyújtsuk ki 2 cm vastagra. Fánk szaggatóval szaggasunk korongokat.
Zsírpapírral béleljünk ki egy gáztepsit, szórjuk meg kukorica darával, helyezzük el rajta a muffinokat és a tetejükre is hintsünk még a darából. 
Hagyjuk ismét 20-30 percig pihenni, addig melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Toljuk be a sütőbe kb. 7 percre, majd vegyük ki és fordítsuk meg, ha már picit megpirult a teteje és süssük további 7-8 percig.
Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.


Mellé süssünk tojást és húsos szalonnát, vágjuk ketté a muffinokat, pirítsuk meg és tölthetjük is.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...