Koskacukor: Kókuszos és diós szaloncukrok mandulával

2013. december 20., péntek

Kókuszos és diós szaloncukrok mandulával

Végre tudtam egy pici időt szakítani és megosztani veletek életem első szaloncukrait. Tegnap előtt készültek, de sajnos csak tegnap este tudtam becsomagolni őket és reggel készültek a fotók. Most már, hogy az ajándékok is becsomagolásra kerültek kicsit sikerült szusszannom és megmutatni nektek ezeket a finomságokat. Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű szaloncukrot készíteni. 3 napot vesz igénybe, de minden nap csak egy-két órát kell rászánni. Az első nap készítettem el a tölteléket. Második nap megmártogattam a csokiba, a harmadik nap pedig következett a csomagolás. Igazából csak az utóbbi kettő vett igénybe több időt, de a csomagolás közbe akár meg lehet nézni valami jó kis karácsonyi filmet is.
Az idén már biztos nem lesz időm többet készíteni sajnos, de jövőre hamarabb elkezdem és többfélét fogok kipróbálni, mert végtelen egyszerűek és nagyon finomak. A boltinál százszor jobbak, még a milkát is hajazza. :)

A csoki temperálása is úgy néz ki megfelelően sikerült, mert szép maradt még a 2. nap után is és a kakaóvajjal sokkal fényesebb is lesz. Örülök, hogy sikerült anyukámnak szereznie, így a bonbonok gyártásába is nagyobb bátorsággal fogok majd belekezdeni az ünnepek után.

A szaloncukor ötleteket Praliné Paradicsom blogján találtam, ahol rengeteg csupa csokiságok találhatók és gyönyörűen le van írva minden. Igazából, ha pontosan követi az ember akkor elronthatatlan.
A ropogós kókuszos-mandulás szaloncukor elkészítése itt található, a diós-mandulásé, pedig itt. A mazsolát én kihagytam belőle, mert nem tudtam belegyúrni, valószínűleg nagy szeműek voltak, inkább ráhagytam.
Köszönöm szépen a recepteket!





1 megjegyzés:

  1. Kedves Brigi! Nagyon boldog, meghitt karácsonyt kívánok neked innen a szomszédból! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...