Koskacukor: Amerikai almatorta - 14. Blogkóstolóra

2014. január 20., hétfő

Amerikai almatorta - 14. Blogkóstolóra

Nem először veszek részt a blogkóstolón. Szívesen jelentkezek, mert igaz sok blogot ismerek már, de mégis mindig akad egy-egy új, ahol még kincsekre lelhetek. Így történt most is. Bogárd-Mészöly Andrea Culin'Art blogját sorsolták ki nekem, aminek nagyon örülök, mert bevallom még nem ismertem a receptjeit. Ahogy nézegettem a finomabbnál-finomabb sütiket, egyből megakadt a szemem ezen az almatortán. Minden volt itthon hozzá, így gyorsan fakanalat ragadtam és megsütöttem. Nagyon finom lett!!! És ami tetszik benne, hogy jól variálható, mert akár körtével vagy barackkal is elkészíthető, bár akkor már nem ez lesz a neve. A tésztája szuper! Ajánlom mindenkinek!
Az eredeti recept itt található, csak annyit variáltam, hogy a cukor mennyiségét csökkentettem, mert már hozzászoktunk ahhoz, hogy semmi sem olyan édes nálunk. Nekünk így tökéletes volt, persze aki édesebb szájú, maradjon az eredeti receptnél.



Amerikai almatorta
Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához):
4 nagy alma
2 ek. barna cukor
1 csapott ek. fahéj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
1 dl tej
2 db tojás
1 citrom héja
1 ek. citromlé
1 cs. sütőpor

Elkészítés:
A forma alját béleljük ki sütőpapírral.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra. Tegyük a forma aljára, szórjuk meg fahéjas barna cukorral.
A vajat a 15 dkg cukorral keverjük habosra, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a citrom héját reszeljük bele és öntsük hozzá a citromlét és a tejet.
A lisztet és a sütőport szitáljuk össze, majd adjuk a vajas masszához. Simítsuk a tésztát az alma tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 45-50 perc alatt süssük készre. A vége felé nézegessük, ha nagyon pirul a teteje, de még a közepe nincs teljesen átsülve, alufóliával takarjuk le és így süssük tovább.


Örülök, hogy ezt választottam. Ízlett mindenkinek. Köszönöm szépen a receptet!


2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...