Koskacukor: Rántott hús parmezános, rozmaringos bundában és hagymás csicsóka fetasajttal

2014. január 25., szombat

Rántott hús parmezános, rozmaringos bundában és hagymás csicsóka fetasajttal


Így disznóvágás után tele van a mélyhűtő csont nélküli karajjal, amiből nagyon finom rántott húst lehet sütni. Igaz nem az én kedvencem, de egyszer-egyszer megeszem. Nah, persze pont én lennék az, aki hagyományosan készítené el.... Neeem... :)
Annyiféleképpen el lehetne készíteni a bundáját és akkor már szinte egy teljesen új ételt kapunk. Jelen esetben rozmaringgal és parmezánnal kevertem össze a zsemlemorzsát.
Köretnek annyit gondolkodtam, hogy mi is legyen, ami egy kicsit egészségesebb. Szerencsére nem kellett sokat törnöm a fejemet, mert Ági az nap tette közzé ezt  fantasztikus csicsóka receptet. Még jó, hogy a párommal sikerült megszerettetnem, ráadásul az édesburgonyát is, így legalább lehet variálni.


Rántott hús parmezános rozmaringos bundában
Hozzávalók (8 szelet húshoz):
8 szelet csont nélküli karaj

2 marék tk. tönköly kenyérből készül zsemlemorzsa (nálam házi)
3 ek. reszelt parmezán
1 tk. szárított rozmaring
2 nagy tojás
liszt, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húsokat klopfoljuk ki egy kicsit, majd sózzuk be mind a két oldalát. A zsemlemorzsába keverjük el a parmezánt és a rozmaringot, a lisztbe pedig a borsot.
Panírozzuk be a húsokat és süssük ki olajba. Tegyük papírtörlőre, így felszívja a felesleges zsiradékot.



Hagymás csicsóka fetasajttal
Hozzávalók:
50 dkg csicsóka
1 nagy fej lilahagyma
1 fej fokhagyma
3 ek. extraszűz olívaolaj
só, bors
1-1 ek. szárított rozmaring és zsálya (persze a friss jobb, de nekem most nem volt)
15 dkg fetasajt




Elkészítés:
A csicsókákat jól mossuk meg és daraboljuk fel. Ne túl apróra. A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk cikkekre. A fokhagymáról szedjük le a héját, de nem kell teljesen megpucolni.
Egy tűzálló tálba halmozzuk bele a csicsókát sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és jól forgassuk meg. Helyezzük el rajta a fokhagyma és a lilahagyma gerezdeket és szórjuk meg a fűszerekkel.
Előmelegített 200°C-os sütőbe fólia alatt 40 percig pároljuk. Ezután vegyük ki tegyük rá a kockára vágott fetasajtot és tegyük vissza még 20-25 percre a sütőbe, de ekkor már fólia nélkül.

Ági receptjén annyit módosítottam, hogy picit tovább hagytam fólia alatt, valószínű a gáz minősége sem volt éppen akkor a legjobb, illetve a fetasajttal összesütöttem. Igazából bárhogy készítjük isteni!




2 megjegyzés:

  1. Úgy örülök, hogy kipróbáltad ezt a csicsókás ételt. Az a rántott hús valami mennyei lehet! Ki kell majd próbálnom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg annak örülök, hogy ilyen szuper ötleted van! Próbáld ki biztos ízleni fog! :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...