Hozzávalók:
Ázsiai csirkecombokhoz:
80 dkg csirke alsó comb
só, bors
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olívaolaj
1 konzerv darabolt ananász
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1/2 szál póréhagyma
1 kicsi gyömbér
1,5 dl ketchup
3 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál csípős szósz (piri-piri)
1 evőkanál méz
Diós basmati rizshez:
20 dkg basmati rizs
só
sáfrány
1 nagy marék pirított dió
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg egy evőkanál étkezési keményítővel és jól keverjük össze, hogy mindenhol bevonja.
Hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat egy magas falú serpenyőben, helyezzük rá a combokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat.
Addig daraboljuk fel a paprikákat nagyobb kockára, a póréhagymát és a gyömbért karikára.
Keverjük ki az ananász levét a ketchuppal, a szójaszósszal, a csípős szósszal és a mézzel egy tálba.
Amikor a combokon a bőr megpirult, akkor tegyük rá a zöldségeket, a gyömbért és az ananászt. Forgassuk össze a hússal, öntsük fel a kikevert szószunkkal, majd fedjük le.
Pároljuk puhára a combokat közepes lángon kb. 45 perc alatt. Amikor úgy látjuk, hogy mindjárt kész, akkor vegyük le a fedőt és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez már csak pár percet fog igénybe venni.
A basmati rizst mossuk meg 3-4 alkalommal, amíg a víz szinte tiszta nem lesz. Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, tegyünk egy kevéske sót és sáfrányt a vízbe és közepes lángon 20 perc alatt főzzük puhára. Mikor még aldente, akkor zárjuk el és hagyjuk, hogy beszívja magába a maradék vizet. Így lesz tökéletes a rizsünk! Daraboljuk össze a pirított diót és adjuk hozzá a kész rizshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése