Ami még nagyon szuper benne fahéjas cukorba kell forgatni miután kisültek. Imádom a fahéjat!!!!
Tudom ez nem a legegészségesebb a desszert és nem is próbáltam azzá varázsolni, mert felesleges. Vagy készítünk, vagy nem. De válasszuk inkább az előbbit és fogjunk bele!
Tojás nélkülit illetve azt a verziót választottam, ami nem a hagyományos tojásos, vajas égetett tésztával készül. Frissen nagyon jó ropogós!
Churros, házi csokipudinggal
Churroshoz:
140 g liszt
250 ml víz
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
3 dl olaj a sütéshez
Forgatáshoz:
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
Házi csokipudinghoz (kb. 3,5 dl):
100 g étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os)
200 ml tej
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
egy csipet só
Elkészítés:
A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval tegyük fel a tűzre egy kisebb lábasba. Amikor már jó forró adjuk hozzá a lisztet és fakanál segítségével keverjük simára. Olyan, mintha egy tésztát dagasztanánk. Kicsit nehéz, de ne adjuk fel egy-két perc után szép simává lehet varázsolni. A kész tésztát töltsük habzsákba és készítsünk magunk mellé egy ollót.
Az olajat forrósítsuk fel egy kicsi fazékba, így nem kell majd sokat használnunk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni, hanem csak megég kívülről. Nyomjunk a habzsákból a forró olajba tetszés szerinti hosszúságú tésztát, vágjuk el ollóval és süssük 1-2 percig. Szedjük ki papírtörlőre, majd egyből forgassuk fahéjas cukorba.
A csokipudinghoz a tejet forraljuk fel, adjuk hozzá az étcsokoládét és olvasszuk fel teljesen. A tejszínbe kanalazzuk a kakaóport, a keményítőt, a cukrot, a vanília kivonatot és szórjuk meg egy csipet sóval. Jól keverjük ki, öntsük a forró csokis tejbe, közepes lángon sűrítsük be. Tetszés szerint tovább ízesíthetjük.
Gyönyörű, én sem tudnék neki ellenállni!A pudingnak sem :)
VálaszTörlésMegcsináltam ma a csokiszószt, isteni lett, az Uram odáig volt érte :)
VálaszTörlésJujj de jó! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! Puszi
Törlés