Koskacukor: Olaszos, paradicsomos csirkecombok

2014. november 1., szombat

Olaszos, paradicsomos csirkecombok

Egyre sűrűbben készítek olyan ételeket, amikkel kevesebbet kell foglalkozni mégis ötletes és nagyon finom. Most már, hogy hamar sötét van a konyhában sem szeretek este 10-ig főzőcskézni, viszont szeretünk ízletes különlegességeket enni. 
Ehhez nincs is másra szükségünk, mint egy magas falú fedeles serpenyőre, egy turmixgépre és egy fazékra, amiben a tésztát kifőzzük.
Nem a legszebb fotó készült róla, de sajnos újrafotózni már nem tudtam. :( 





Olaszos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkecomb (lehet alsó, felső vegyesen)
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 szál répa
1 dobozt darabolt paradicsomkonzerv
3 dl házi sűrű paradicsomlé
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál oregánó

Továbbá:
25 dkg spagetti 

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Felhevített olívaolajba tesszük a bőrükkel lefelé és megpirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is.
A hagymát, zellert és a répát megtisztítjuk és feldaraboljuk. 
A megpirult combokat kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajhoz hozzáteszünk egy kevéske vajat, rátesszük a zöldségeket és pár percig forgatjuk fakanállal. 
Ráöntjük a vörösbort, majd egy pár percig rotyogtatjuk, hogy az illata elszálljon. Ezután mehet hozzá a darabolt paradicsom. Keverjük össze, fűszerezzük és helyezzük el rajta  a combokat. Öntsük fel házi paradicsomlével, majd fedő alatt kb. 45-55 perc alatt puhára pároljuk.
Miután egy kicsit kihűlt, szedjük ki a combokat egy tányérra, a szószt pedig öntsük turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Ízlés szerint még lehet sózni és borsozni.
Spagettivel tálaljuk és jó sok szósszal!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...