Ehhez nincs is másra szükségünk, mint egy magas falú fedeles serpenyőre, egy turmixgépre és egy fazékra, amiben a tésztát kifőzzük.
Nem a legszebb fotó készült róla, de sajnos újrafotózni már nem tudtam. :(
Olaszos, paradicsomos csirkecombok
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirkecomb (lehet alsó, felső vegyesen)
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
2 szál répa
1 dobozt darabolt paradicsomkonzerv
3 dl házi sűrű paradicsomlé
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál oregánó
Továbbá:
25 dkg spagetti
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. Felhevített olívaolajba tesszük a bőrükkel lefelé és megpirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is.
A hagymát, zellert és a répát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A megpirult combokat kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajhoz hozzáteszünk egy kevéske vajat, rátesszük a zöldségeket és pár percig forgatjuk fakanállal.
Ráöntjük a vörösbort, majd egy pár percig rotyogtatjuk, hogy az illata elszálljon. Ezután mehet hozzá a darabolt paradicsom. Keverjük össze, fűszerezzük és helyezzük el rajta a combokat. Öntsük fel házi paradicsomlével, majd fedő alatt kb. 45-55 perc alatt puhára pároljuk.
Miután egy kicsit kihűlt, szedjük ki a combokat egy tányérra, a szószt pedig öntsük turmixgépbe és turmixoljuk krémesre. Ízlés szerint még lehet sózni és borsozni.
Spagettivel tálaljuk és jó sok szósszal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése